top of page
hennep-achtergrond_edited.jpg

Over hennep

Hennepstof is gemaakt van de plant Hennep. Deze hennepplant is familie van de hennepplanten en de kracht zit bij deze plant in de stengel. Daar haalt men de vezel vandaan en maakt er de sterke stof van.
Ook is hennep de meest milieuvriendelijke stof die er is. De plant heeft vanuit zichzelf geen pesticiden en kunstmest nodig en spaart daarmee de natuur als geen ander product.

Hieronder worden de belangrijkste eigenschappen van deze stof benoemd zodat men een idee krijgt hoe de kleding zich gedraagt ten opzichte van bijvoorbeeld linnen.


Hennepstof

  • is vijf maal sterker dan welke stof dan ook

  • kreukt stukken minder dan linnen

  • ademt als geen andere stof

  • is zeer koel in de zomer en redelijk warm in de winter, daardoor het hele jaar draagbaar

  • wordt niet groter en er komen bv. geen ellebogen in


Maar het dragen van hennep biedt nog meer voordelen. Kleding van hennep ga je indragen, net zoals je een schoen moet indragen, waarna je erin gaat leven. Dit is idem voor de hennepkleding maar een schoen moet je meestal vernieuwen maar in de kleding van hennep kun je lekker lang blijven leven. Het gaat helemaal naar je figuur staan en wordt daarmee ook jouw kledingstuk. Heerlijk om te dragen, maar het hoeft natuurlijk niet zolang gedragen te worden, want bij Mirame hebben we wel drie keer per jaar een nieuwe collectie.


Verder kun je de kleding gewoon wassen in de wasmachine en strijken op de hoogste stand. Wel binnenste buiten en eigenlijk wordt de stof alleen maar mooier na elke wasbeurt. het wordt dan zachter en soepeler.

Het is dus echt de moeite waard om kleding van deze formidabele stof uit te proberen.

Hennep: Welkom
Hennep: Producten
bottom of page