top of page
hennep-achtergrond_edited.jpg

Over hennep

Hennepstof is gemaakt van de plant Hennep. Deze hennepplant is familie van de hennepplanten en de kracht zit bij deze plant in de stengel. Daar haalt men de vezel vandaan en maakt er de sterke stof van.
Ook is hennep de meest milieuvriendelijke stof die er is. De plant heeft vanuit zichzelf geen pesticiden en kunstmest nodig en spaart daarmee de natuur als geen ander product.

Hieronder worden de belangrijkste eigenschappen van deze stof benoemd zodat men een idee krijgt hoe de kleding zich gedraagt ten opzichte van bijvoorbeeld linnen.


Hennepstof

 • is vijf maal sterker dan welke stof dan ook

 • kreukt stukken minder dan linnen

 • ademt als geen andere stof

 • is zeer koel in de zomer en redelijk warm in de winter, daardoor het hele jaar draagbaar

 • wordt niet groter en er komen bv. geen ellebogen in


Maar het dragen van hennep biedt nog meer voordelen. Kleding van hennep ga je indragen, net zoals je een schoen moet indragen, waarna je erin gaat leven. Dit is idem voor de hennepkleding maar een schoen moet je meestal vernieuwen maar in de kleding van hennep kun je lekker lang blijven leven. Het gaat helemaal naar je figuur staan en wordt daarmee ook jouw kledingstuk. Heerlijk om te dragen, maar het hoeft natuurlijk niet zolang gedragen te worden, want bij Mirame hebben we wel drie keer per jaar een nieuwe collectie.


Verder kun je de kleding gewoon wassen in de wasmachine en strijken op de hoogste stand. Wel binnenste buiten en eigenlijk wordt de stof alleen maar mooier na elke wasbeurt. het wordt dan zachter en soepeler.

Het is dus echt de moeite waard om kleding van deze formidabele stof uit te proberen.

Onze stoffen: Welkom
linnenstof.1.jpg

Over linnen

Linnen is sterk en duurzaam, het voelt zacht en comfortabel aan bij het dragen. Het wordt zacht en sterker naarmate het meer gebruikt wordt. Linnen is goed wasbaar, maar voor gekleurd linnen moet wel een wasmiddel zonder bleekmiddel gebruikt worden, anders kunnen er vlekken ontstaan of vervaagt de kleur.

De eigenschappen van linnen zijn:
*Het is erg sterk en slijtvast.
*Het kan goed vocht absorberen. Dit betekent dat ze bij vochtig weer kunnen uitrekken en    in een erg droge ruimte kunnen krimpen. Dit varieert naar gelang de vochtigheidsgraad van de ruimte.
*Heeft een vrij hoog krimppercentage.
*Verkleurt sneller dan synthetische vezels. Hang geen felle of donkere kleuren in de zon.
*Kreukt snel, maar is ook goed te strijken.


en soepeler.

Het is dus echt de moeite waard om kleding van deze formidabele stof uit te proberen.

Onze stoffen: Welkom
tencelstof. beige.jpg

Over Tencel

Het moge duidelijk zijn: Tencel scoort hoog op duurzaamheid.

Daar blijft het niet bij, want Tencel heeft een aantal handige eigenschappen:

 • Tencel stof is zacht en dat zorgt voor draagcomfort

 • Tencel stof is sterk en daardoor ook geschikt als sportkleding

 • Tencel stof ‘ademt’ en dat is prettig in zowel de winter als de zomer

 • Tencel stof absorbeert water beter dan katoen, maar droogt toch sneller

 • Tencel stof krimpt en kreukt minder dan katoen

 • Last but not least: Tencel stof is uitstekend bestand tegen bacteriën, geen vieze geurtjes dus (Fun fact: bacteriegroei gaat bij synthetische stoffen maar liefst 2000 keer zo snel!)

 • Het productieproces van Tencel is een ‘closed loop’. Meer dan 99% van het water en de oplosmiddelen die tijdens het proces gebruikt worden, worden opgevangen en hergebruikt. Het bleken van de vezels gebeurt volledig chloorvrij.

 • Alle productiefasen zijn zo duurzaam mogelijk ingericht en dat is niet onopgemerkt gebleven: Tencel draagt het Europees Ecolabel en mocht zelfs de Europese Prijs voor het Milieu in ontvangst nemen.

Onze stoffen: Welkom
bamboe-oudgroen-kl.jpg

Over Bamboe

Wanneer bamboe verwerkt is tot textiel heeft het een aantal prettige eigenschappen:

 • Bamboe kan 60 procent meer vocht opnemen dan katoen.

 • Bamboe heeft een antibacteriële werking.

 • Het textiel valt soepel in mooie plooien.

 • Het materiaal lucht prettig door in de zomer en isoleert goed in de winter.

 • Bamboe textiel krimpt niet.

 • Om van bamboe textiel te maken wordt het materiaal gesmolten. Op deze manier komt de cellulose die in de bamboe zit vrij. Cellulose is een van de belangrijkste bestanddelen van katoenvezels. Dit materiaal wordt ook gebruikt voor het maken van papier en watten. De cellulose-pulp die uit de bamboe wordt verkregen wordt vervolgens gesponnen tot draden. Deze draden worden op verschillende manieren samengeweven tot bruikbaar textiel. Van dit textiel wordt vervolgens de uiteindelijke kleding gemaakt.

Onze stoffen: Welkom
merino wol.jpg

Over Merino wol

Merino wol komt van het merinoschaap: één van de oudste en sterkste schapenrassen ter wereld. De wol van deze schapen is erg zacht en daarom geliefd voor het produceren van kleding. Om oververhitting in de zomer te voorkomen, wordt de wol van deze schapen één keer per jaar geschoren.

Als we kijken naar andere stofsoorten dan heeft merinowol bijna alle voordelen, maar nauwelijks de nadelen van andere stoffen. We zetten de goede eigenschappen van merinowol op een rijtje:

 • Merinowol is zelfreinigend. De stof bevat lanoline, dit is een soort waslaag die ervoor zorgt dat er geen geurtjes in de stof trekken.

 • Merinowol is eenvoudig te onderhouden. De fijne structuur van de stof stoot bacteriën af, hierdoor hoef jij jouw kledingstuk van merinowol niet vaak te wassen.

 • Merinowol is zeer slijtvast doordat het een natuurlijk product is.

 • Merinowol is zowel in de zomer als in de winter te goed te dragen, doordat de stof warmte- en vochtregulerend is.

 • Merinowol is zacht en jeukt niet.

Onze stoffen: Welkom
gevilte wol.jpg

Over gevilte wol

Wat vervilten is? Wollen vezels hebben voor het oog onzichtbare schubben. Onder invloed van warmte en wrijving klinken die schubben in elkaar. Zo krimpt de wol en wordt hij compacter, steviger én warmer. Eenmaal vervilt blijft de wol altijd vervilt.

Onze stoffen: Welkom
bio katoen.jpg

Over bio katoen

Biologische stoffen en organische textielsoorten worden geteeld en geoogst in gecontroleerde gebieden zonder chemicaliën, herbiciden of pesticiden die ze helpen groeien. Om de groei te stimuleren worden er natuurlijke meststoffen gebruiken en zowel de aarde als het water worden zorgvuldig in de gaten gehouden tijdens het groeiproces.

Biologische kleding wordt steeds populairder in de mode-industrie, vanwege de vele voordelen. Deze stoffen hebben een positieve impact op jouw gezondheid en de algemene gesteldheid van de aarde.

Biologische textielsoorten zijn zeer populair bij mensen met huidallergieën, gevoeligheden en intoleranties, omdat er geen chemicaliën gebruikt zijn tijdens de oogst en productie.

Onze stoffen: Welkom
zaad-van-sojabonen-stoffenzak-op-linnena

Over Soyabeans stof

Een goede tweede op het gebied van warmte. Na wol het warmst om te dragen. Het is ook een super kwalitatieve stof. Je kunt het wassen, dragen en drogen zo vaak je wilt.
Draagt ook heel comfortabel.

Onze stoffen: Welkom
bottom of page