top of page
merino wol.jpg

Over Merino wol

Merino wol komt van het merinoschaap: één van de oudste en sterkste schapenrassen ter wereld. De wol van deze schapen is erg zacht en daarom geliefd voor het produceren van kleding. Om oververhitting in de zomer te voorkomen, wordt de wol van deze schapen één keer per jaar geschoren.

Als we kijken naar andere stofsoorten dan heeft merinowol bijna alle voordelen, maar nauwelijks de nadelen van andere stoffen. We zetten de goede eigenschappen van merinowol op een rijtje:

  • Merinowol is zelfreinigend. De stof bevat lanoline, dit is een soort waslaag die ervoor zorgt dat er geen geurtjes in de stof trekken.

  • Merinowol is eenvoudig te onderhouden. De fijne structuur van de stof stoot bacteriën af, hierdoor hoef jij jouw kledingstuk van merinowol niet vaak te wassen.

  • Merinowol is zeer slijtvast doordat het een natuurlijk product is.

  • Merinowol is zowel in de zomer als in de winter te goed te dragen, doordat de stof warmte- en vochtregulerend is.

  • Merinowol is zacht en jeukt niet.

Wol: Welkom
gevilte wol.jpg

Over gevilte wol

Wat vervilten is? Wollen vezels hebben voor het oog onzichtbare schubben. Onder invloed van warmte en wrijving klinken die schubben in elkaar. Zo krimpt de wol en wordt hij compacter, steviger én warmer. Eenmaal vervilt blijft de wol altijd vervilt.

Wol: Welkom
Wol: Producten
bottom of page